Nomad Tech; Savunma sanayinde bilgi veren, silah parçaları üretimi ve satışını yapan, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne destek ve tedarikte bulunan bir firmadır.
Silah son zamanlarda neredeyse tüm dünyada, hobi ve avcılık anlarında kullanılmaya başlanmış olan bir gereçtir. Ancak bu durum silahın bilinçli kişilerin kullanmasının yanı sıra silah kullanımı hakkında bilgisi olmayan kişilerin de kullanmasına yol açmıştır. Türk Ceza Kanununda ruhsatsız silah taşımanın cezası varken, halen ruhsatsız silah satanlar da bulunmaktadır. Peki silah nedir? Ruhsatsız silah satanlar ne gibi cezalar alır? Gelin beraber bu ve benzeri sorulara cevap arayalım.
Silah Nedir?
Uzak veya yakın mesafeden canlıların ölmesine, yaralanmasına veya etkisiz kalmasına neden olan, canlı organizmaların hasta veya cansız kalmasına neden olan alet ve gereçlerin tümü silah olarak adlandırılır. Genel bir isimdir ancak halk arasında silah dendiği zaman akla tabanca gelmektedir. Ancak yaralanma ve ölümlere neden olabilecek tüm aletler silah olarak bilinir. Yani bir makas, bıçak veya falçata da silahtır. Aynı zamanda eski zamanlarda silahlar arasında en çok kullanılan alet kılıçtı. Ancak günümüzde geliştirilmiş halde birçok silah çeşidi bulunmaktadır.
Silah Çeşitleri
1- Ateşli silahlar: Ağır ateşli silahlar ve hafif ateşli silahlar olmak üzere ikiye ayrılır.
2- Ateşsiz Silahlar
3- Kimyasal Silahlar: Zehirli gazlar, sinir gazları, yakıcı gazlar, boğucu gazlar, aksırtıcı gazlar, göz yaşartıcı gazlar olmak üzere çeşitleri bulunur.
4- Nükleer Silahlar
5- Biyolojik Silahlar
Silahların Sınıflandırılması
Kullanım şekillerine göre;
1- El silahları (tabancalar)
2- Omuz silahları (tüfekler)
3- Destekli silahlar ( makineli tüfekler)
Ateşlerine göre;
1- tek ateşli
2- yarı otomatik
3- tam otomatik
4- hem tam hem yarı otomatik çalışabilen
Çalışma şekline göre;
1- geri tepmesiz silahlar
2- geri tepmeli silahlar
3- ani geri tepmeli silahlar
4- namlusu hareketli silahlar
5- namlusu sabit silahlar
6- gaz pistonlu silahlar
Anayasa’da bulunan ruhsatsız silah bulundurma suçu, bulundurma ruhsatı olmadığı halde silah veya silahların kişisel ihtiyaç için evde veya işyerinde bulundurulmasıdır (6136 sayılı Kanun m.13). Bulundurma ruhsatı olan tabancanın ruhsatın müsaade ettiği yerlerin dışında bulundurulması veya taşınması da suç olarak kabul edilmektedir. Adres değişikliği nedeniyle silahın yeni ikamet adresine taşınırken birlikte götürülmesi halinde, yeni adresin bildirilmeden silahın taşınması suç değildir. Ancak, bildirim yapmadan silahı yeni adresine taşıyan kişiye idari para cezası yaptırımı uygulanır.
Sende düşüncelerini bizimle paylaş...
E-Posta adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.